Хляб с квас и лешници

Приготвен с 2 вида брашно
Източник: Бон Апети
Дата: 30.05.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г брашно от спелта
200 г ръжено брашно
100 г квас
100 г лешници
25 г прясна мая
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Хляб с квас и лешници
Квасът се сипва в купа. Добавя се натрошената мая, наливат се 250 мл студена вода и се поръсва ръженото брашно. Разбърква се и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса за 1 час на стайна температура.
2
Хляб с квас и лешници 2
Лешниците се накълцват и се прибавят към тестото, заедно със солта.
3
Хляб с квас и лешници 3
На части и при постоянно бъркане се сипва брашното от спелта. Дозамесва се върху плот и се оставя да втаса повторно за около 45 минути, покрито с кърпа.
4
Хляб с квас и лешници 4
Прехвърля се върху хартия за печене. Оформя се хляб и отгоре се правят успоредни прорези. Оставя се да втаса за около 1 час.
5
Хляб с квас и лешници 5
На дъното на фурната, загрята на 225 градуса, се слага съд с вода. Поставя се да се загрява и съд дебело дъно. Когато тестото втаса, се премества в нагорещения съд, заедно с хартията.
6
Хляб с квас и лешници 6
Фурната се намалява на 200 градуса и хлябът се пече 40 минути, до златисто. Преди да се нареже, се охлажда.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: