Пълнени люти чушки в кюфтета

Пиперлива кулинарна хрумка
Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за каймата:
600 г смляно месо от свинска плешка
400 г смляно месо от телешки врат
60 г галета
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 ч. л. пушен червен пипер
1/2 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус

за чушките:
10 зелени люти чушки
200 г крем сирене
70 г сирене „Чедър“
1 скилидка чесън
2 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Пълнени люти чушки в кюфтета
Двата вида мляно месо се смесват със стрития на паста чесън, накълцания лук, галетата, кориандъра, пушения пипер, сол и черен пипер на вкус. Каймата се оставя поне за 1 час в хладилник.
2
Пълнени люти чушки в кюфтета 2
Лютите чушки се почистват от дръжките и семките. Крем сиренето се разбърква с настъргания чедър, стрития на паста чесън и накълцания магданоз.
3
Пълнени люти чушки в кюфтета 3
Чушките се пълнят със сместа с помощта на пош.
4
Пълнени люти чушки в кюфтета 4
Каймата се разделя на 10 топки. Във всяка се поставя по една пълнена чушка, затварят се добре. По желание се увиват в ленти бекон.
5
Пълнени люти чушки в кюфтета 5
Пекат се на скара от всички страни до готовност.
6
Пълнени люти чушки в кюфтета 6
Сервират се със сос по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: