Пълнени домати върху ориз

Интересно безмесно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 червени домата
350 г краве сирене
250 г бисерен ориз
6 яйца
2 зелени люти чушки
2 скилидки чесън
2 глави лук
1 връзка магданоз
1–2 стръка розмарин
1–2 с. л. червен винен оцет
60 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати върху ориз
Доматите се издълбават и се овкусяват със сол и черен пипер, а капачетата и сърцевината им се запазват.
2
Пълнени домати върху ориз 2
Глава лук и скилидка чесън се наситняват, а чушките се режат на ивички. Запържват се в половината от зехтина. Щом омекнат, се прибавя накълцаната сърцевина на доматите. Овкусява се със сол и черен пипер и се готви до сгъстяване.
3
Пълнени домати върху ориз 3
Разбърква се с натрошеното сирене и се дърпа от котлона.
4
Пълнени домати върху ориз 4
Получената плънка се разпределя в доматите.
5
Пълнени домати върху ориз 5
Останалите лук и чесън се нарязват на ситно и се запържват в зехтина. Прибавят се розмаринът и половината от магданоза, нарязани на ситно.
6
Пълнени домати върху ориз 6
Сипва се оризът, пържи се 1–2 минути и се наливат 500 мл вода. Разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер. Прехвърля се в тава.
7
Пълнени домати върху ориз 7
Върху ориза се поставят напълнените домати и се покриват с капачетата.
8
Пълнени домати върху ориз 8
Поливат се с малко зехтин и се пекат в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор за около 50 минути. Изваждат се, а капачетата на доматите се махат.
9
Пълнени домати върху ориз 9
Яйцата се пошират във вода с оцета, под точката на кипене, трябва да останат рохки.
10
Пълнени домати върху ориз 10
Във всеки домат се поставя по едно яйце, посолява се. Ястието се поднася с останалия наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Много вкусна комбинация ! Благодаря за рецептата !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: