Пиле с текила и лайм на грил

Екзотично предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 08.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле

за саламурата:
150 мл текила
2 лайма
3 скилидки чесън
1/4 ч. ч. морска сол
2 с. л. захар
1 ч. л. черен пипер на зърна

за мариноване:
30 г чушки „Халапеньо“ (от буркан)
2 скилидки чесън
2 лайма
1 домат
40 мл зехтин (студено пресован)
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. чипотле
2 щипки канела
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пиле с текила и лайм на грил
В тенджера се кипва около 1 л вода, заедно с черния пипер, солта и захарта. Когато солта и захарта се разтворят, течността се прехвърля в стъклена купа и се охлажда с лед.
2
Пиле с текила и лайм на грил 2
Кората на двата лайма се настъргва и заедно със сока им се сипва във водата. Прибавят се и накълцаният чесън и текилата.
3
Пиле с текила и лайм на грил 3
Пилето се реже на порции и се потапя в саламурата. Оставя се поне за 8 часа в хладилник.
4
Пиле с текила и лайм на грил 4
Сокът на двата лайма се изстисква. Месестата част на домата и чесънът се нарязват и се смилат в блендер заедно със сока от лайм, чушките халапеньо, кориандъра, кимиона, чипотлето, канелата, зехтина, сол и черен пипер на вкус.
5
Пиле с текила и лайм на грил 5
Пилето се изважда от саламурата, измива се и се подсушава. Намазва се със сместа и се оставя за 1 час в хладилник, да поеме ароматите.
6
Пиле с текила и лайм на грил 6
След това се изпича на грил, до готовност, от всички страни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: