Пъстърва със сос „Виерж“

Лесно за приготвяне и много ароматно предложение за любителите на рибни ястия
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви (по 400 г всяка)
40 г краве масло
20 мл олио
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

за соса:
200 г домати
50 мл зехтин (студено пресован)
4 стръка магданоз
4 стръка босилек
2 филета аншоа
1 скилидка чесън
сокът от 1/4 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пъстърва със сос „Виерж“
Пъстървите се филетират.
2
Пъстърва със сос „Виерж“ 2
Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно.
3
Пъстърва със сос „Виерж“ 3
Маслото и олиото се загряват и рибата се пържи в мазнината, до златисто.
4
Пъстърва със сос „Виерж“ 4
Семките на доматите се отстраняват, месестата част се нарязва на кубчета.
5
Пъстърва със сос „Виерж“ 5
Чесънът се смачква, аншоата се наситнява.
6
Пъстърва със сос „Виерж“ 6
Листата на босилека и магданоза се нарязват на ситно.
7
Пъстърва със сос „Виерж“ 7
Зехтинът се загрява и в него първо се запържва чесънът, след това се добавят аншоата и доматите. Сосът се готви 4–5 минути на слаб огън.
8
Пъстърва със сос „Виерж“ 8
Дърпа се от котлона и се разбърква с лимоновия сок и билките. Овкусява се със сол и черен пипер.
9
Пъстърва със сос „Виерж“ 9
Рибата се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2021
борбата с филирането беше епична. Другото е екстра.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: