Хляб с маслини и сушени домати

С подчертан средиземноморски привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2013
Хляб с маслини и сушени домати
 
Необходими продукти:
250 г брашно
1 ч. л. сол
7 г суха мая
110 мл топла вода
50 г сушени домати
50 г маслини „Каламата” без костилки
1 с. л. от зехтина на доматите
брашно за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Хляб с маслини и сушени домати

В купа се смесват брашното, солта, сухата мая и водата. Разбърква се хубаво, добавят се нарязаните на кубчета маслини и домати, както и зехтинът от доматите.

 

 


2
Хляб с маслини и сушени домати 2

Прехвърля се на плота и се замесва меко тесто.

 


3
Хляб с маслини и сушени домати 3

Слага се в купа, на дъното на която има брашно, поръсва се и отгоре с брашно и се  покрива с фолио за свежо съхранение. Оставя са да втаса. После се размесва върху набрашнен плот и пак се оставя да втаса в купа, покрит с фолио.

 


4
Хляб с маслини и сушени домати 4

След това се оформя хляб и се поставя във форма терин, отново се оставя да втаса.

 


5
Хляб с маслини и сушени домати 5

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути. Изважда се върху скара и се оставя да се охлади. После се нарязва.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2022
Много, много вкусен. Аз добавих морков и сушена чушка.
7.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
Уникален аромат!
6.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
Един от най-вкусните хлябове, които съм яла!
5.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Няколко пъти вече го приготвям - много вкусен става!!!
4.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2014
яко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: