Хумус с босилек

Дата: 27.08.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва нахут (400 г)
60 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 лимон
1 с. л. сусамов тахан
1 връзка босилек
4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
сол на вкус
за поднасяне:
1 багета
20 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
 

Начин на приготвяне:
1
Хумус с босилекНахутът се намачква с вилица и се смесва с тахана, лимоновия сок и зехтина.
2
Хумус с босилек 2Чесънът се стрива на паста в хаванче, заедно с листенцата босилек и магданоз, и сол на вкус. Зелената смес се прибавя към нахута и се разбърква.

3
Хумус с босилек 3Багетата се реже на дълги парчета, които се разбъркват с меко масло и настърган пармезан.
4
Хумус с босилек 4Запичат се на скарата, докато хлябът стане златист и хрупкав.
5
Хумус с босилек 5Хумусът се поднася със запечения хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
:) Втори опит! О-БО-ЖА-ВАМ ВИ!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2015
Чудесно се получи. Препоръчвам
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


356 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта