Хумус с моркови

Дата: 16.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г моркови
100 мл зехтин
1 консерва нахут (400 г)
3 скилидки чесън
2 ч. л. кимион на зърна
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Хумус с морковиМорковите се обелват, режат се на кубчета и се слагат в тава. Заливат се с 20 мл зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато омекнат и започнат да се карамелизират – около 30 минути.
2
Хумус с моркови 2Кимионът се запича в сух тиган и след това се стрива в хаванче.
3
Хумус с моркови 3Чесънът, отцеденият нахут и морковите се смилат в блендер с кимиона, лимоновия сок и останалия зехтин.
4
Хумус с моркови 4Готовият дип се поднася с филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2019
Печените моркови са страхотна храна!
2.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2016
Чудесен вариант на хумус! Хареса ми изключително много, да не кажа даже повече от класическия вариант. Много е лек и свеж! И с прекрасен цвят! Благодаря за рецептата! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2016
Гостите ми харесаха това видоизменение на хумуса :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Denka Todorova се регистрира в сайта.
yves коментира рецептата Домашно лимончело
Нина Бакърджиева се регистрира в сайта.
marina_dimitrova се регистрира в сайта.
Габриела се регистрира в сайта.
Dukanova Maria се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Задушен джолан в богат сос
Спасов коментира рецептата Шоколадови бисквити
Спасов коментира рецептата Печени свински ребра
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта