Икапири

Дата: 26.11.2019
Източник: Mandarina Brauswetter
ТИТЛА: Чирак
ИкапириИкапири
 
Необходими продукти:
500 г калмари (дължина 15-20 см)
3 с.л. картофено нишесте
1 с.л. черен сусам
олио за пържене
за лютия сос:
1 скилидка чесън
10 г гочугару (корейски смлени люти чушлета)
40 г гочуджанг (чили паста)
40 мл соев сос
15 мл сусамово олио
30 г захар
30 г кленов сироп (или мед)
60 мл оризов оцет
1 щипка сол
1 ч.л. бял пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Чесънът за маринатата се обелва и се нарязва на ситно. В купа се смесват смлените люти чушлета, чили пастата, соевият сос, сусамовото олио, захарта, кленовият сироп, оризовият оцет и чесънът. Разбърква се добре. Овкусява се със сол и пипер на вкус.
2
Калмарите се се режат на кръгчета дебели около половин сантиметър или на ленти.
3
Олиото се загрява до 180 градуса. Калмарите се овалват в картофеното нишесте, след което се потупват, за да падне излишното.Внимателно се поставят в горещото олио и се запържват за 3-4 минути. Разбъркват се постоянно, за да се изпържат равномерно. Изваждат се върху кухненска хартия, за да може излишната мазнина да попие в нея.
4

Залейте хрупкавите калмари с лютия сос. Аранжирайте в купички и поръсете с черния сусам.

Съвет:
Сервират се горещи. Отиват им соеви бобчета, приготвени на пара или сварени в подсолена вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта