Испански чурос с течен шоколад

(любимата закуска на испанците)
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2009
Испански чурос с течен шоколад
 
Необходими продукти:
450 г брашно
50 мл олио
1/2 к. л. сол
2 с. л. пудра захар за поръсване
олио за пържене
300 г натурален шоколад
1 л прясно мляко
1 с. л. царевично брашно
4 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Олиото и солта се поставят в тенджера с 500 мл вода. След като заври, огънят се намалява. Добавя се брашното и се бърка, докато сместа стане достатъчно гъста, за да се оформят топчета.
2
Сгорещява се олио за пържене. С помощта на супена лъжица от сместа се оформят топчета и се пускат в олиото за около 2–3 минути, докато станат златисти. Изваждат се и се ръсят с пудра захар.
3
Половината от млякото се вари на бавен огън заедно с натрошения шоколад. Другата половина се разбърква с царевичното брашно и захарта и се прибавя към шоколадовия сос. Сгъстяването продължава на бавен огън, докато консистенцията стане гладка и хомогенна. След това се оттегля от огъня и се охлажда, като постоянно се бърка.
4
Чуросите се поднасят топли с охладения на стайна температура шоколадов сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



144 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: