Камембер с боровинков сос

Гост: Андон Андонов
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2008
Камембер с боровинков сос
 
Необходими продукти:
50 мл сок от касис
30 мл сироп от арония
30 г масло
1 яйце
галета за паниране
1/2 ч. л. царевично нишесте
олио за пържене
1 стрък мента
1 питка сирене „Камембер” (125 г)
1 к. ч. боровинки (20-30 г)


Начин на приготвяне:
1
Камембер с боровинков сос
Сиренето се потапя в разбитото яйце.
2
Камембер с боровинков сос 2
Напоеното сирене се овалва в галета и се панира в загрято олио.
3
Камембер с боровинков сос 3
Изпърженото сирене се отцежда върху салфетка.
4
Камембер с боровинков сос 4
Сокът от касис и сиропът от арония се изсипват в тенджера и се изчаква да заври.
5
Камембер с боровинков сос 5
Добавят се боровинките и маслото и се разбърква.
6
Камембер с боровинков сос 6
Сосът се отстранява от огъня, за да се охлади, след което се смесва с нишестето.
7
Камембер с боровинков сос 7
Панираното сирене се сервира върху соса от боровинки, като се украсява със сос и стрък от мента.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: