Канадски палачинки

Източник: Ивелина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.09.2018
Канадски палачинки
 
Необходими продукти:
300 г брашно
300 г захар
1 ч. л. бакпулвер
300 мл прясно мляко
3 яйца
3 ч. л. олио


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа се смесват добре първо сухите съставки, след което се добавят течните и се бърка до хомогенна смес.

2
В нагорещен тиган сместа се изсипва с черпак. Котлонът се оставя на средно-ниска температура, за да може палачинките да се изпекат равномерно добре и отвътре и отвън. Готовата за обръщане палачинка си личи веднага - по повърхността й се образуват множество балончета, а самата тя в горната си част е суха.
3
Обръща се внимателно със шпатула. Цветът е препоръчително да е златисто-кафяв, но и по-кафеникав да е, не е проблем. Трябват около 2 минути и от другата страна, за да добие същия цвят. Изважда се в чинията, в която ще се консумира. Продължава се така, докато свърши сместа. На мен винаги ми излизат 9 палачинки. Ако желаете повече - увеличете количеството на съставките пропорционално.
4
Аз използвам прозрачен тиган, за да може палачинките леко да се задушат, но да виждам, кога са готови.

По желание може да се добавят малки парченца шоколад, да се направят с какао (по-трудни са за различаване!) или с малко ванилия.

Аз предпочитам да гарнирам с малко плодово сладко или мед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: