Карамелени пуканки с бекон

Дата: 23.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 ленти бекон
3 с. л. олио
150 г царевица за пуканки
100 г краве масло
200 г светла кафява захар „Демерара“
50 г глюкоза
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Карамелени пуканки с беконБеконът се нарязва наедро и се запържва на умерен огън, без мазнина, докато стане хрупкав, след което се подсушава върху кухненска хартия.
2
Карамелени пуканки с бекон 2Олиото се загрява в тенджера. Сипва се царевицата и се похлупва. Готви се, като се раздрусва от време на време, докато се опукат всички зърна.
3
Карамелени пуканки с бекон 3Пуканките се сипват в купа и се поръсват с бекона.
4
Карамелени пуканки с бекон 4Захарта, маслото и глюкозата се смесват и се загряват на умерен огън.
5
Карамелени пуканки с бекон 5Щом се получи карамел, се добавят ванилията, солта и содата, разбърква се и се дърпа от огъня.
6
Карамелени пуканки с бекон 6Пуканките и беконът се заливат с карамела и се разбъркват.
7
Карамелени пуканки с бекон 7Разстилат се равномерно в тава с незалепващо покритие или покрита с пергаментова хартия и се пекат 1 час в загрята на 120 градуса фурна с вентилатор, като на всеки 15 минути се разбъркват.

8
Карамелени пуканки с бекон 8Оставят се да се охладят, начупват се и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Ани, може да замениш глюкозата с мед.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2015
Задължителна ли е глюкозата ? Може ли да се замени с нещо друго ? :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта