Ризото с патладжани и лимони
Лора и Стоян
1 глава карфиол (около 1 кг) брашно за поръсване олио за пържене 1 лимон за панировката: 200 г брашно 1 ч. л. бакпулвер 1 ч. л. кимион 1 ч. л. куркума 1 ч. л. смляно чили без семките 1 ч. л. сол 350 мл светла бира |
12. |
Изпрати
лично съобщение |
19.02.2018 Незнам дали ще приготвя тази рецепта отново. Хареса ни, но съм яла и по-вкусен паниран карфиол. Подправките са подходящи за карфиола, но панировката не е толкова хрупкава колкото ми се искаше.
| ![]() |
11. |
Изпрати
лично съобщение |
22.10.2015 Страхотна панировка! Станаха много вкусни!
|
10. |
Изпрати
лично съобщение |
25.07.2015 Хубава вечеря се получи ! По-вкусен е така отколкото паниран с яйце ! Благодаря за хубавата рецепта !
| ![]() |
9. |
Изпрати
лично съобщение |
24.11.2014 Рецептата е страхотна не съм и предполагала,че карфиолът може да е толкова вкусен,освен това рецептата е много точна, панировката ми стигна до последната капчица. Само имам предупреждение към тези, които още не са я пробвали,внимавайте в какъв съд ще забъркате панировката, както и този в които ще изваждате вече изпържения карфиол,защото куркумата боядисва.
|
8. |
Изпрати
лично съобщение |
31.05.2014 На мен ми се получиха малко мазнички, но подправките са много добре подбрани за карфиола.
|
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...