Яхния от патладжани

Дата: 25.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 патладжана
2 глави лук
600 г домати
6 скилидки чесън
1 с. л. сушена червена чушка
1/2 връзка магданоз
сокът от 1 лимон
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Яхния от патладжани
Патладжаните се нярязват на едри кубчета, посоляват се и се оставят за 30 минути, за да се отдели горчивият сок. Изплакват се и се подсушават.

 


2
Яхния от патладжани 2
Доматите се пускат закратко във вряща вода, изваждат се, шокират се в студена, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва наситно, а чесънът – наедро.

 


3
Яхния от патладжани 3
Лукът и чесънът се запържват в зехтина. Добавят се патладжаните и се запържват до златисто (ако е необходимо, това се прави на два пъти, за да не се сварят).

 


4
Яхния от патладжани 4
Зеленчуците се прехвърлят в тава, прибавят се доматите, наситнената сушена чушка, сокът от лимона, нарязаният магданоз, сол,  черен пипер и се долива малко зехтин. Пече се в згрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2017
добавям и тиквички на кубчета
8.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2017
вместо сушена чушка сложих лют черевен пипер и се получи супер
7.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2015
Супер яка
6.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2014
Учудващо е как с толкова малко продукти, става чудесно ястие. Леко и вкусно. Аз не го слагах в тава.Оставих го на котлона. Резултатът е превъзходен ;-)
5.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2013
Наистина става много бързо. С малко продукти страхотна яхния.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта