Карфиол с ароматна коричка

Леко пикантен и полят с лимонов сок на финала
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (около 1 кг)
брашно за поръсване
олио за пържене
1 лимон
за панировката:
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. куркума
1 ч. л. смляно чили без семките
1 ч. л. сол
350 мл светла бира


Начин на приготвяне:
1
Карфиол с ароматна коричка

Карфиолът се почиства и се накъсва на малки розички. Те се слагат в купа и се поръсват с брашно. Така по-добре ще поемат панировката.

 


2
Карфиол с ароматна коричка 2

Сухите съставки за панировката се смесват, налива се бирата и се разбърква до хомогенизиране.

 


3
Карфиол с ароматна коричка 3

Трябва да се получи тесто с гъстотата  на това за палачинки.

 


4
Карфиол с ароматна коричка 4

Розичките се изтупват от брашното и се потапят в панировката. Пържат се, докато станат златисти и се отцеждат върху кухненска хартия. Сервират се веднага, поляти с лимонов сок.


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2021
Любима рецепта. Лошото е че не можеш да спреш ☺️.
12.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Незнам дали ще приготвя тази рецепта отново. Хареса ни, но съм яла и по-вкусен паниран карфиол. Подправките са подходящи за карфиола, но панировката не е толкова хрупкава колкото ми се искаше.
11.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Страхотна панировка! Станаха много вкусни!
10.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2015
Хубава вечеря се получи ! По-вкусен е така отколкото паниран с яйце ! Благодаря за хубавата рецепта !
9.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Рецептата е страхотна не съм и предполагала,че карфиолът може да е толкова вкусен,освен това рецептата е много точна, панировката ми стигна до последната капчица. Само имам предупреждение към тези, които още не са я пробвали,внимавайте в какъв съд ще забъркате панировката, както и този в които ще изваждате вече изпържения карфиол,защото куркумата боядисва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: