Карфиол с ароматна коричка

Дата: 02.12.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (около 1 кг)
брашно за поръсване
олио за пържене
1 лимон
за панировката:
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. куркума
1 ч. л. смляно чили без семките
1 ч. л. сол
350 мл светла бира
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиол с ароматна коричка
Карфиолът се почиства и се накъсва на малки розички. Те се слагат в купа и се поръсват с брашно. Така по-добре ще поемат панировката.

 


2
Карфиол с ароматна коричка 2
Сухите съставки за панировката се смесват, налива се бирата и се разбърква до хомогенизиране.

 


3
Карфиол с ароматна коричка 3
Трябва да се получи тесто с гъстотата  на това за палачинки.

 


4
Карфиол с ароматна коричка 4
Розичките се изтупват от брашното и се потапят в панировката. Пържат се, докато станат златисти и се отцеждат върху кухненска хартия. Сервират се веднага, поляти с лимонов сок.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Незнам дали ще приготвя тази рецепта отново. Хареса ни, но съм яла и по-вкусен паниран карфиол. Подправките са подходящи за карфиола, но панировката не е толкова хрупкава колкото ми се искаше.
11.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Страхотна панировка! Станаха много вкусни!
10.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2015
Хубава вечеря се получи ! По-вкусен е така отколкото паниран с яйце ! Благодаря за хубавата рецепта !
9.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2014
Рецептата е страхотна не съм и предполагала,че карфиолът може да е толкова вкусен,освен това рецептата е много точна, панировката ми стигна до последната капчица. Само имам предупреждение към тези, които още не са я пробвали,внимавайте в какъв съд ще забъркате панировката, както и този в които ще изваждате вече изпържения карфиол,защото куркумата боядисва.
8.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2014
На мен ми се получиха малко мазнички, но подправките са много добре подбрани за карфиола.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта