Карфиол с мус от миди

Мус от миди, сметана и сос "Уорчестър", запечен с розички карфиол и гарниран със сотирани зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400-500 г карфиол
200 г замразени мидени ядки
200 мл готварска сметана
1 яйце
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
1 с. л. сос "Уорчестър"
1/2 ч. л. сол
2 капки сос "Табаско"
2 щипки шафран
бял пипер на вкус
1 резене
1 шепа пресен спанак
бялата част на 1 стрък праз
2-3 с. л. зехтин
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Карфиол с мус от миди
Карфиолът се накъсва на малки розички. Те се поставят в тенджера с гореща, подсолена вода и се сваряват. След това няколко от розичките се запазват за декорация, останалите се разпределят в малки купички.
2
Карфиол с мус от миди 2
В подходящ съд се слагат замразените мидени ядки, подправят се със сол, шафран, копър, магданоз, сос "Уорчестър" и бял пипер, добавят се готварската сметана, сосът "Табаско" и яйцето и се пюрират.
3
Карфиол с мус от миди 3
Мусът се сипва върху карфиола в купичките. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна около 30-40 минути.
4
Карфиол с мус от миди 4
Резенето се нарязва на полумесеци, празът - на тънки пръчици. Запържват се за кратко в предварително загретия зехтин, посоляват се и се поливат с лимонов сок.
5
Карфиол с мус от миди 5
Мусът се отделя от стените на купичката с нож и се поставя в порционна чиния. Декорира се със сварени розички карфиол, а като гарнитура се поднасят сотираните зеленчуци и нарязаният на ивици спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: