Картофен хляб

Освен с брашно, го замесваме с печени картофи, маслини и кисело мляко
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
625 г брашно тип „00“
500 г картофи
100 г кисело мляко
175 г зелени маслини без костилки
50 мл зехтин
50 г мед
1 ч. л. суха мая
3–4 стръка копър
морска сол на вкус
захтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Картофен хляб
Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Заливат се със зехтина и се овкусяват с морска сол. Пекат се за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.

2
Картофен хляб 2
Копърът се наситнява и се смесва с маслините, киселото мляко и меда.

3
Картофен хляб 3
В друга купа се слагат брашното и сухата мая, сипват се 375 мл вода, прибавя се сместа с картофите и се замесва лепкаво тесто. Оставя се в намазана със зехтин купа за 45 минути, да втаса. После с намазани със зехтин ръце се размесва отново и пак се оставя за 45 минути. Това се повтаря общо четири пъти.

4
Картофен хляб 4
В плитка тава се поставя хартия за печене и се слага тестото. Притиска се с пръсти така, че да се образуват вдлъбнатини и се оставя за 45 минути.

5
Картофен хляб 5
Хлябът се пече за 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
да
4.
Изпрати
лично съобщение

23.06.2015
Приготвих го, много е вкусен. Задължително ще повторим.
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
прекрасна идея
2.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2013
Интересен и доста сполучлив.Хапнахме си го топъл с сиренце и лютеница. Опитайте и няма да съжелявате.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2014
Изглежда добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: