Картофена салата с червено цвекло

Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2004
Картофена салата с червено цвекло
 
Необходими продукти:
1/2 кг картофи
1 глава червено цвекло (300-400 г )
150 г кисели краставички
1 глава лук (50-60 г)
1 скилидка чесън
4-5 стръка копър
2 с. л. оцет
50 мл олио
1 щипка захар
1-2 щипки сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена салата с червено цвекло
Цвеклото и картофите се сваряват в тенджера под налягане за около 40-50 минути. Нарязват се на кубчета и се поставят в подходяща купа.
2
Картофена салата с червено цвекло 2
Лукът се нарязва на колелца, киселите краставички – на ивици. Поставят се в купата.
3
Картофена салата с червено цвекло 3
Сосът се приготвя, като към ситно накълцания чесън се добавят оцетът, олиото, солта, захарта и копърът.
4
Картофена салата с червено цвекло 4
Салатата се залива със соса и се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2017
Дори и в горещите дни е вкусна, след като се охлади добре. Определено замества вечерята
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много вкусна салата, аз я обичам с сос от кисело мляко, майонеза, черен пипер и 2-3 скилидки чесън. Много вкусно става също.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: