Картофена супа с бекон

Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2012
Картофена супа с бекон
 
Необходими продукти:
200 г картофи
50 г бекон
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
40 г моркови
40 г глава целина
10 г сушени манатарки
1 1/4 л телешки бульон
2 с. л. заквасена сметана
1 с. л. брашно
1 1/2 с. л. краве масло
1–2 с. л. олио
1/2 с. л. оцет
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена супа с бекон

Олиото се загрява беконът се запържва, добавят се лукът, морковите и целината – всички нарязани на дребни кубчета. Прибавя се супена лъжица масло и се разбърква.


2
Картофена супа с бекон 2

Поръсва се брашното, запържва се за кратко и малко по малко се налива горещият бульонът. Бърка се непрекъснато, до получаването на гладка смес.


3
Картофена супа с бекон 3

Добавят се картофите, нарязани на кубчета, а след това и гъбите, предварително накиснати в малко вода.


4
Картофена супа с бекон 4

Овкусява се с майорана, сол и черен пипер.

5
Картофена супа с бекон 5

Слагат се сметаната, разбитата с част от бульона и оцета. Оставя се да кипне.


6
Картофена супа с бекон 6

Чесънът се нарязва на филийки и се запържва в останалото масло. Супата се гарнира и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2014
Много вкусна, ароматна и бърза. Отива в тефтера!
4.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2014
Супата стана страхотна, въпреки че сметаната ми се пресече. Благодаря ви за разнообразието, което внасяте в ежедневното меню на моето семейство!
3.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2014
Наистина превъзходна супа.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Днес направих тази великолепна супа,изключително съм доволна от рецептата!Браво!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Днес направих тази великолепна супа,изключително съм доволна от рецептата!Браво!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: