Картофени кюфтета на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2005
Картофени кюфтета на фурна
 
Необходими продукти:
1 ч. л. самардала
200 мл растителна сметана
1 кубче зеленчуков бульон
1 кг картофи
100 г натурално нишесте
30 г масло
2 глави лук
1 яйце
4-5 стръка магданоз
4 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета на фурна
Картофите се сваряват с обелките. След това се белят, слагат се в купа и се намачкват, като се добавят масло, наситнен магданоз и самардала. Изсипва се нишестето, прибавя се едно яйце и се разбърква добре.
2
Картофени кюфтета на фурна 2
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в предварително загрятото олио до златисто.
3
Картофени кюфтета на фурна 3
От картофената смес се оформят малки кюфтета. Нареждат се в тава и се пекат 20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
4
Картофени кюфтета на фурна 4
Бульонът се стрива и се залива с 100 мл гореща вода. След това се налива растителна сметана, разбърква се.
5
Картофени кюфтета на фурна 5
Картофените кюфтета се изваждат, върху тях се разпределя лукът и се поливат със сметаната. Връщат се във фурната и се пекат още 7-8 минути. При сервиране ястието може да се поръси с черен пипер и наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: