Картофени ладийки

Дата: 10.02.2010
Източник: Теодора Нинова
ТИТЛА: Чирак
Картофени ладийки
 
Необходими продукти:
едри картофи
спанак
лапад (или други ядливи листа)
зелен лук (или праз)
пресен чесън (или на скилидки)
2-3 домата (може от консерва)
сол, черен пипер, копър и олио на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, разрязват се на две и се издълбават (хубаво е картофите да се кипнат леко преди издълбаването).
2
Плънката се приготвя, като листинте зеленчуци, лукът и чесънът се наситвяват, задушават се в малко олио и към тях се прибавят доматите, черен пипер, копър и сол.
3
Разполовените и издълбани картофия се посоляват леко и се пълнят със сместа.
4
Вътрешността на картофите се запазва и се нарязва наситно, подправя се с копър и сол. Разстила се върху намазнена тава и отгоре се подреждат "ладийките" (напълнените картофи).
5
Наливат се малко вода и олио. Тавата се завива в фолио и се поставя във фурна, загрята до температура 220 градуса. Приятен апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта