Картофени ладийки

Източник: Теодора Нинова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 10.02.2010
Картофени ладийки
 
Необходими продукти:
едри картофи
спанак
лапад (или други ядливи листа)
зелен лук (или праз)
пресен чесън (или на скилидки)
2-3 домата (може от консерва)
сол, черен пипер, копър и олио на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, разрязват се на две и се издълбават (хубаво е картофите да се кипнат леко преди издълбаването).
2
Плънката се приготвя, като листинте зеленчуци, лукът и чесънът се наситвяват, задушават се в малко олио и към тях се прибавят доматите, черен пипер, копър и сол.
3
Разполовените и издълбани картофия се посоляват леко и се пълнят със сместа.
4
Вътрешността на картофите се запазва и се нарязва наситно, подправя се с копър и сол. Разстила се върху намазнена тава и отгоре се подреждат "ладийките" (напълнените картофи).
5
Наливат се малко вода и олио. Тавата се завива в фолио и се поставя във фурна, загрята до температура 220 градуса. Приятен апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: