Кашкавал на тиган със свежа салата

Подходяща пролетна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г кашкавал
250 г чери домати
1 морков
1 връзка пресен лук
1/2 връзка копър
50 г бейби спанак
30 г рукола
50 г маслини „Каламата”
4 с. л. зехтин „Екстра върджин”
2 с. л. балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кашкавал на тиган със свежа салата
Костилките на маслините се отстраняват, пресният лук се реже косо натънко, а копърът се наситнява.
2
Кашкавал на тиган със свежа салата 2
Доматите се разполовяват, морковът се реже на ленти с белачка.
3
Кашкавал на тиган със свежа салата 3
В купа се сипват лукът, копърът, разполовените маслини, морковът, доматите, спанакът и руколата.
4
Кашкавал на тиган със свежа салата 4
Балсамовият оцет, зехтинът, сол и черен пипер се смесват и хубаво се разбъркват.
5
Кашкавал на тиган със свежа салата 5
Кашкавалът се реже на плочки с дебелина 1–2 см. Запича се в силно сгорещен тиган с незалепващо покритие, от двете страни, за по 2–3 минути.
6
Кашкавал на тиган със свежа салата 6
Кашкавалът се сервира със салатата, която по желание може да се поднесе с кълнове.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2020
На мен ми се разпадна кашкавала :(
12.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2020
Перфектно се комбинира като гарнитура към шницели!
11.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2017
Много вкусно
10.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2017
И аз сложих кашкавала да стегне във фризера и стана страхотен. Бързо и много вкусно!
9.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2016
Оставих за малко кашкавала във фризера преди да запека
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: