Спаначена лазаня

Дата: 02.04.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г кори за лазаня (пресни)
250 г кашкавал
за плънката:
500 г спанак (почистен, измит и подсушен)
1 глава лук
2 скилидки чесън
700 г пълномаслена извара
3 яйца (размер L)
50 г сирене „Пармезан“
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
за соса:
650 г домати от консерва
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сух босилек
сол и черен пипер на вкус
1 щипка захар

Начин на приготвяне:
1
Спаначена лазаняДоматеният сос се приготвя като наситненият чесън се запържва в зехтина, добавят се сухият босилек и доматите, подправя се със сол, черен пипер и захарта и се оставя на котлона за около 15 минути.
2
Спаначена лазаня 2Спанакът за плънката се полива с вряла вода, отцежда се и се слага в купа с вода и лед, за да се спре готвенето, след което отново се отцежда много добре и се наситнява.
3
Спаначена лазаня 3Наситнените лук и чесън се запържват в зехтина, докато станат златисти.
4
Спаначена лазаня 4Корите за лазанята се варят в голямо количество подсолена вода за около минута.
5
Спаначена лазаня 5Смесват се спанакът, лукът и чесънът, изварата, яйцата, настърганият пармезан, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре.
6
Спаначена лазаня 6Дъното на тавата се маже с половината от доматения сос. Отгоре се подреждат плътно кори за лазаня.
7
Спаначена лазаня 7Намазват се със сместа с извара, следват отново кори, смес с извара и така, докато корите свършат.
8
Спаначена лазаня 8Завършва се с кори, залива се с останалия доматен сос и се поръсва с настъргания кашкавал.
9
Спаначена лазаня 9Лазанята се пече в загрята на 180 градуса с вентилатор фурна за около 45 минути.
10
Спаначена лазаня 10Охлажда се за около 10–15 минути, нарязва се и се поднася.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2015
Приготвихме лазанята с домашно разточени кори и стана невероятна :)
9.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2014
малко трудна и пипкава, но вкусна
8.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2014
Прекрасно,лесно и вкусно!
7.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2014
Получи ми се много добре тази рецепта, въпреки че нямах извара и сложих сирене :)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2014
Имате си един 3-годишен фен на тази лазаня :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта