Постни бобени кюфтета

Двойка кюфтета с гарнитура в постен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 28.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г белен бял боб
3 малки моркова
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
4 стръка мащерка
3 филии хляб (100 г)
1 и 1/2 ч. л. кимион
2 с. л. зехтин + за намазване
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 краставица
80 г сурови белени бадеми
3 с. л. зехтин
1 ч. л. сух чесън
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постни бобени кюфтета
Бобът се залива с вода, добавят се 2 стръка от мащерката и се готви 45 минути или докато се разкашка. Морковите се обелват, настъргват се на едро ренде и се запържват в зехтина, докато омекнат.
2
Постни бобени кюфтета 2
Добавя се наситненият пресен лук и се запържва закратко.
3
Постни бобени кюфтета 3
Бобът се отцежда и мащерката се отстранява. Хлябът се смила в блендер. Запържените зеленчуци, скилидките чесън, хлябът, кимионът и листенцата от останалата мащерка се добавят към пюрето от боб, разбърква се добре и се подправя със сол и черен пипер.

4
Постни бобени кюфтета 4
Оформят се сплескани големи кюфтета и се слагат в тава, върху намазана със зехтин пергаментова хартия. Кюфтетата също се поливат с малко зехтин и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност – около 15 минути.
5
Постни бобени кюфтета 5
Обелената краставица се пасира с бадемите, лимоновия сок, сухия чесън, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Кюфтетата се поднасят със соса.


Съвет:
От тази рецепта могат да се направят и бургери от бобено кюфте, соса, резен домат и листо от салата айсберг.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2019
Здравейте! Ние използваме ето този: https://www.pazaruvai-lesno.bg/komplekt-prasteni-za-deserti-i-salati-gefu.html
9.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2019
Как се нарича ринга с буталото за оформяне на идеалните кюфтета? Много мо хареса рецептата!:)
8.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2017
А могат ли бадемите да се заменят с кашу?
7.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2014
Ако сте любители на постната и здравословна, но разнообразна кухня това е едно от вашите ястия. Опитайте! Няма да можете да спрете.
6.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Той е трудносмилаема храна и затова аз го сварявам малко и след това го беля,после правя кюфтетата., Използвам го заради голямото съдържание на целулоза. Освен това е с много висока хранителна стойност: белтъчини — 23,3%; въглехидрати — 55,5%; вода — 11,2% и мазнини — 1,5%; добър минерален и витаминен състав. Ако се занимавате редовно с фитнес, то бобът е вашата храна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
Dia659 се регистрира в сайта.
assya.toneva@gmail.com се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: