Кати рула с телешко къри

По рецепта от индийската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 27.08.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за индийските хлебчета „Парата”:
250 г пълнозърнесто брашно
60 г краве масло на стайна температура (+ за мазане)
1 връзка пресен кориандър
1 1/2 ч. л. ким
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. гарам масала
1 ч. л. сухо чили
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. куркума

за телешкото къри:
600 г смляно месо от телешка плешка
30 г корен джинджифил
2 скилидки чесън
2 глави лук
1 зелена люта чушка
1 домат
1 дафинов лист
4 с. л. олио
2 с. л. кисело мляко
1 ч. л. гарам масала
1 ч. л. сухо чили
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. куркума
сол на вкус

за поднасяне:
200 г цедено кисело мляко
2 домата
1 връзка пресен лук
кората от 1 лимон
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Кати рула с телешко къри
Кимионът се запича на сух тиган и се стрива в хаванче, заедно с кима.
2
Кати рула с телешко къри 2
В купа се смесват брашното, солта, кимионът, кимът, чилито, куркумата, гарам масалата и накълцаният кориандър.
3
Кати рула с телешко къри 3
Наливат се около 170 мл вода и се замесва меко тесто.
4
Кати рула с телешко къри 4
Разделя се на 6 топки. Всяка топка се разточва върху набрашнен плот, на кръг с диаметър 30 см.
5
Кати рула с телешко къри 5
Намазва се с масло и се прегъва като квадратно пакетче.
6
Кати рула с телешко къри 6
Поръсва се с брашно и се разточва отново.
7
Кати рула с телешко къри 7
Хлебчетата се пекат в намазан с масло тиган по 2–3 минути от всяка страна.
8
Кати рула с телешко къри 8
Лукът, чесънът и джинджифилът за кърито се наситняват и се запържват в олиото. Подправя се с кориандъра, куркумата и сухото чили, и се разбърква.
9
Кати рула с телешко къри 9
Сипват се киселото мляко и обеленият и пасиран домат.
10
Кати рула с телешко къри 10
Прибавят се нарязаната наситно люта чушка и дафиновият лист.
11
Кати рула с телешко къри 11
Готви се около 5 минути и се слага мляното месо.
12
Кати рула с телешко къри 12
Овкусява се с подправката гарам масала и се посолява на вкус.
13
Кати рула с телешко къри 13
Бърка се, докато месото стане на трохи и се оставя, да се задушава на слаб огън, докато се получи гъст сос – около 40 минути.
14
Кати рула с телешко къри 14
Киселото мляко се разбърква със сол на вкус и настъргана лимонова кора.
15
Кати рула с телешко къри 15
Телешкото къри се поднася в хлебчетата с резени домат, млечен сос, наситнен пресен лук и по желание – с кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: