Катми

Източник: Nadejda Angelova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 22.08.2017
Катми
 
Необходими продукти:
350 мл прясно мляко
150 мл вряла вода
200 г брашно
2 яйца
1/2 пакетче суха мая
3 с. л. олио
1 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
меко масло за мазане


Начин на приготвяне:
1
В купа се разбиват яйцата с млякото и оставят в хладилник за около 30 минути. След това към тях се добавя врялата вода, маята, захарта, солтта, олиото и брашното и всичко се бърка до получаването на еднородна смес. Оставя се да втаса за 1 час на топло.
2
Катмите се пекат в намазнен тиган за палачинки. Всяка катма се маже с масло, за да останат меки.
3
Съвет: Най-добре е да замесите двойна доза, за да имате достатъчно катми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: