Каубойски черен ориз с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г печурки
200 г бял ориз
100 г черен ориз
50 г масло
1 глава лук
2 кубчета зеленчуков бульон
2 клонки целина


Начин на приготвяне:
1
Каубойски черен ориз с гъби
Черният ориз се залива с 1 – 1 1/2 л гореща вода, стрива се кубче зеленчуков бульон и се вари, докато оризът поеме водата.
2
Каубойски черен ориз с гъби 2
Лукът и целината се нарязват на кубчета, гъбите – на филийки. Маслото се загрява и в него за 1 минута се запържват лукът и целината.
3
Каубойски черен ориз с гъби 3
След това се добавят гъбите и щом се запържат, се изсипва оризът. Разбърква се, наливат се 600 мл гореща вода и се стрива другият зеленчуков бульон. Къкри под капак, докато оризът поеме водата.
4
Каубойски черен ориз с гъби 4
Сервира се, като в чиния се поставя метален пръстен и в него се слагат 3 пласта ориз - първо бял, след това черен и отново бял. Притиска се добре с лъжица. Може да се украси с гъби и стръкчета магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



109 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: