Кавърма със свинско месо и зеленчуци

Лесна и вкусна
Източник: Ники
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 08.11.2022
Кавърма със свинско месо и зеленчуци
Кавърма със свинско месо и зеленчуци
 
Необходими продукти:
1-1,2 кг свинско месо
3 глави лук
2 стръка праз
2–3 зелени чушки
2–3 червени чушки
4–5 скилидки чесън
250 г гъби
2–3 моркова
1 кубче бульон (натрошено)
1 ч.л. чубрица
1 дафинов лист
2 ч.л. червен пипер
1/2 буркан домати
олио за запържване
сол и черен пипер на вкус
листа целина или магданоз за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Свинското месо се запържва в тенджера с 2-3 с.л. олио на умерен огън. Когато е полуготово, се добавя лукът, нарязан на полумесеци, както и наситненият праз. След около пет минути се добавят и нарязаните на кръгчета моркови и едро нарязаните гъби. Разбърква се и се оставя на умерен огън да се задушават заедно с месото.
2
Когато лукът е почти омекнал, се добавят и нарязаните на ивички зелени и червени чушки. Оставя се да къкри, докато и те омекнат.
3
Сипват се и всички подправки – сол, натрошен бульон, чубрица, черен пипер, дафинов лист, домати и червен пипер. Разбърква се добре.
4
Накрая се добавя и размитото в студена вода брашно. Оставя се на огъня още няколко минути да се свари и брашното. Ако е необходимо, се налива малко гореща вода.
5
Готовото ястие се подправя със сол и черен пипер на вкус. Преди да се дръпне от огъня се поръсва със със ситно нарязани магданоз и целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: