Кайзершмарн

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Кайзершмарн
 
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
100 г брашно
100 г краве масло
3 яйца
1 шепа стафиди
3 к. л. захар
1 к. л. ванилова захар
пудра захар за поръсване
сливов мармалад за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Кайзершмарн
Жълтъците на яйцата се отделят в купа и се разбиват. В тях постепенно се налива прясното мляко, разбърква се и се сипват обикновената захар, ваниловата захар и брашното. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци.
2
Кайзершмарн 2
Приготвената смес се сипва в тиган с нагорещеното масло. Поръсва се със стафидите и се запича, докато се образува златистокафява коричка. След това се обръща от другата страна, а температурата на котлона постепенно се намалява до нула.
3
Кайзершмарн 3
Докато е още върху котлона, десертът се нарязва на парчета. При сервиране кайзершмарн се поръсва с пудра захар, а в отделна купичка се поднася сливовият мармалад.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2023
След няколко опита проба-грешка се установи, че за да бухне палачинката от ключово значение е белтъка да е разбит хабаво с миксер. На ръка не е достатъчно. Иначе аз правя половината от указаната тук доза и стават 2 палачинки. И също така се установи, че в Германия гарнитурата от ябълки се пасира с пасатор. Всеки път - все по-близо :)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2023
Наскаро ядох Кайзершмарн в Германия и там го сервираха с ябълково пюре и за него взех рецептата от Вашата за Грисшмарн в сайта. Стана много вкусно, но палачинката в Германия е по-пухкава, може би добавят някакъв набухвател.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: