Казан диби

Истинска наслада във всяка хапка
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
200 мл животинска сметана
150 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
4 с. л. оризово брашно
краве масло за намазване
канела и пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Казан диби
Оризовото брашно се разтваря в 100 мл мляко.
2
Казан диби  2
Останалото мляко, сметаната и захарта се кипват. Подправя се с бурбонската захар.
3
Казан диби  3
Сипва се оризовото брашно и се готви на умерен огън, докато кремът се сгъсти.
4
Казан диби  4
Тиган с незалепващо дъно се маже тънко с масло и щедро се поръсва с пудра захар. Кремът се изсипва в съда и се загрява на умерен до слаб огън – така че, по повърхността да се образуват мехурчета.
5
Казан диби  5
Готви се, докато отдолу се получи тъмен карамел. После се охлажда за няколко часа в хладилник.
6
Казан диби  6
Нарязва се на 6 ленти и се навиват рула. Поръсват се с пудра захар и се карамелизират с горелка.
7
Казан диби  7
Десертът се поднася, поръсен с канела.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2021
Много вкусен десерт, има вкус на карамелени бонбони. На мен обаче ми е доста сладичко, но аз по принцип не обичам много сладките неща.
4.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2017
Получи се много добре, само че вместо в тиган, го направих в тавичка
3.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2017
Ммм наистина са наслада във всяка хапка!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2017
Да, Дани, може да използваш царевично нишесте. В сайта ни може да намериш такава рецепта, която сме показвали преди време (още през 2011 година), заглавието е същото (Казан диби).
1.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2017
Здравейте, дали има възможност да се замени оризовото брашно с друго?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: