Казан диби

Дата: 29.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
200 мл животинска сметана
150 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
4 с. л. оризово брашно
краве масло за намазване
канела и пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Казан диби Оризовото брашно се разтваря в 100 мл мляко.
2
Казан диби  2Останалото мляко, сметаната и захарта се кипват. Подправя се с бурбонската захар.
3
Казан диби  3Сипва се оризовото брашно и се готви на умерен огън, докато кремът се сгъсти.
4
Казан диби  4Тиган с незалепващо дъно се маже тънко с масло и щедро се поръсва с пудра захар. Кремът се изсипва в съда и се загрява на умерен до слаб огън – така че, по повърхността да се образуват мехурчета.
5
Казан диби  5Готви се, докато отдолу се получи тъмен карамел. После се охлажда за няколко часа в хладилник.
6
Казан диби  6Нарязва се на 6 ленти и се навиват рула. Поръсват се с пудра захар и се карамелизират с горелка.
7
Казан диби  7Десертът се поднася, поръсен с канела.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2017
Получи се много добре, само че вместо в тиган, го направих в тавичка
3.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2017
Ммм наистина са наслада във всяка хапка!
2.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2017
Да, Дани, може да използваш царевично нишесте. В сайта ни може да намериш такава рецепта, която сме показвали преди време (още през 2011 година), заглавието е същото (Казан диби).
1.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2017
Здравейте, дали има възможност да се замени оризовото брашно с друго?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта