Кебап от сом

Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2006
Кебап от сом
 
Необходими продукти:
450 г от коремната част на сом
7-8 гъби
3 мариновани краставички
2 връзки зелен лук
2 скилидки чесън
1 зелена люта чушка
1 червена чушка
1 домат
7-8 стръка магданоз
5-6 стръка девесил
1 к. ч. олио
2 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 щипка бял пипер


Начин на приготвяне:
1
Кебап от сом
Рибата се нарязва на средни по големина парчета и се пържи около 2-3 минути в тиган с предварително нагорещеното олио. След това рибата се изважда, а мазнината се запазва.
2
Кебап от сом 2
Лукът, гъбите, киселите краставички и червената чушка се нарязват наситно и се запържват в мазнината от рибата. След това се поръсват с брашното.
3
Кебап от сом 3
Добавя се нарязаният домат, разбърква се и се подправя с червен пипер и щипка бял пипер. Налива се малко вода и рибата се връща в тигана.
4
Кебап от сом 4
Лютата чушка и чесънът се нарязват наситно и се прибавят при останалите продукти. Накрая кебапът се подправя с наситнените стръкове магданоз и девесил, разбърква се добре и е готов за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2013
много вкусно и приятно.Сомът ми беше дунавски и се получи невероятно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: