Кебап с кисело мляко

Дата: 13.12.2003
Източник: Бон Апети
Кебап с кисело мляко
 
Необходими продукти:
100 г агнешко месо
100 г агнешка кайма
1/2 кофичка кисело мляко
1-2 с. л. краве масло
1 къдрава питка
1 ч. л. доматено пюре
сол и лют пипер на вкус
домати и зелени чушки за гарнитура
 

Начин на приготвяне:
1
Кебап с кисело млякоМесото се реже на кубчета, маринова се с доматеното пюре, 1 с. л. кисело мляко, сол и лют пипер и престоява 1/2 час, след което се нанизва на дълъг шиш.
2
Кебап с кисело мляко 2Каймата се овкусява със сол и от нея се оформя кебабче, което също се нанизва на шиша. Притиска се пръсти, за да се получи продълговато къдраво кебабче, и се пече на барбекю около 10 минути.
3
Кебап с кисело мляко 3При сервиране къдравото кебабче се нарязва, така че да се получат малки топчета. Късовете месо се режат на ленти и се запържват за 3 минути в сгорещеното масло. В чиния се накъсва къдравата пита, покрива се с киселото мляко и върху нея се подрежда месото.
4
Кебап с кисело мляко 4На същите шишове се нанизват нарязаните домат и чушка, с които се доукрасява ястието.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта