Кебап с кисело мляко

"София Принцес" хотел
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2003
Кебап с кисело мляко
 
Необходими продукти:
100 г агнешко месо
100 г агнешка кайма
1/2 кофичка кисело мляко
1-2 с. л. краве масло
1 къдрава питка
1 ч. л. доматено пюре
сол и лют пипер на вкус
домати и зелени чушки за гарнитура



Начин на приготвяне:
1
Кебап с кисело мляко
Месото се реже на кубчета, маринова се с доматеното пюре, 1 с. л. кисело мляко, сол и лют пипер и престоява 1/2 час, след което се нанизва на дълъг шиш.
2
Кебап с кисело мляко 2
Каймата се овкусява със сол и от нея се оформя кебабче, което също се нанизва на шиша. Притиска се пръсти, за да се получи продълговато къдраво кебабче, и се пече на барбекю около 10 минути.
3
Кебап с кисело мляко 3
При сервиране къдравото кебабче се нарязва, така че да се получат малки топчета. Късовете месо се режат на ленти и се запържват за 3 минути в сгорещеното масло. В чиния се накъсва къдравата пита, покрива се с киселото мляко и върху нея се подрежда месото.
4
Кебап с кисело мляко 4
На същите шишове се нанизват нарязаните домат и чушка, с които се доукрасява ястието.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: