Задушен врат със зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2003
Задушен врат със зеленчуци
 
Необходими продукти:
600 г свински врат
2-3 глави лук
1 шепа сухи манатарки
1/2 кг картофи
250 г стерилизирани домати
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене



Начин на приготвяне:
1
Задушен врат със зеленчуци
Вратът се нарязва на тънки пържоли, които се подправят с черен пипер и сол и се запържват в сгорещена мазнина.
2
Задушен врат със зеленчуци 2
Сушените манатарки се начупват и се заливат с гореща вода, за да омекнат.
3
Задушен врат със зеленчуци 3
В мазнината от пържолите се поставя нарязаният на полумесеци лук, добавят се омекналите манатарки и картофите. След като се позадушат, се слагат доматите, нарязаният на филийки чесън, дафиновите листа, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. Налива се вода и пържолите се връщат в съда при зеленчуците. Ястието се задушава на тих огън 30-40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: