Задушен врат със зеленчуци

Дата: 29.12.2003
Източник: Бон Апети
Задушен врат със зеленчуци
 
Необходими продукти:
600 г свински врат
черен пипер и сол на вкус
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
2 дафинови листа
2 скилидки чесън
250 г стерилизирани домати
1/2 кг картофи
1 шепа сухи манатарки
2-3 глави лук
олио за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Задушен врат със зеленчуциВратът се нарязва на тънки пържоли, които се подправят с черен пипер и сол и се запържват в сгорещена мазнина.
2
Задушен врат със зеленчуци 2Сушените манатарки се начупват и се заливат с гореща вода, за да омекнат.
3
Задушен врат със зеленчуци 3В мазнината от пържолите се поставя нарязаният на полумесеци лук, добавят се омекналите манатарки и картофите. След като се позадушат, се слагат доматите, нарязаният на филийки чесън, дафиновите листа, червеният пипер, чубрицата и сол на вкус. Налива се вода и пържолите се връщат в съда при зеленчуците. Ястието се задушава на тих огън 30-40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта