Кешкек

Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2004
Кешкек
 
Необходими продукти:
1/2 кг грухано жито
1/2 пиле (кокошка)



Начин на приготвяне:
1
Кешкек
Житото се сварява за 3–4 часа, без да се посолява. В случай, че се използват цели житни зърна, житото се начуква в хаванче, докато паднат люспите. Мие се в няколко води, докато водата стане бистра.
2
Кешкек 2
Отделно се сварява пилето.
3
Кешкек 3
След като житото и пилето са сварени, се слагат в общ съд и се посоляват. Оставя се да ври на тих огън около 2 часа, като непрекъснато се бърка, за да се разкъса пилето и да се смеси с житото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: