Пилешки сармички с лозов лист

Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2004
Пилешки сармички с лозов лист
 
Необходими продукти:
1 пилешки гърди (200 г филе)
1 пилешки бульон
1 с. л. брашно
30 г краве масло
1/2 кофичка сметана
сол и черен пипер на вкус
лозови листа за сармите
2–3 щипки гранулиран чесън
1/2 ч. л. майорана
1 с. л. соев сос
3–4 с. л. зехтин
1 голяма глава лук
200 г ориз
1/4 ч. ч. саламура от лозовите листа


Начин на приготвяне:
1
Пилешки сармички с лозов лист
Месото се накълцва наситно, маринова се със соевия сос и гранулирания чесън и се разбърква. Оставя се да престои около 10 минути.
2
Пилешки сармички с лозов лист 2
Ситно нарязаният лук се запържва за не повече от минута, добавя се изчистеният и измит ориз и се пържи, докато стане стъклен (в случай че пърженето е проблем, оризът се сварява предварително при съотношение с водата 1:1; едва след това се слага при лука).
3
Пилешки сармички с лозов лист 3
Прибавя се пилешкото, разбърква се и се наливат 200 мл вода. Разбърква се няколко пъти и се задушава, докато оризът напълно поеме течността. Подправя се с майораната, солта и чесъна и се разбърква.
4
Пилешки сармички с лозов лист 4
Дъното на тенджера се покрива с лозови листа. В останалите листа се слага по 1 лъжица от плънката и се завиват сарми. Притискат се с длан, за да не се разтворят, подреждат се в тенджерата и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Затискат се с чиния и се варят на тих огън около 20 минути.
5
Пилешки сармички с лозов лист 5
Маслото за соса се разтопява, поръсва се брашното и се разбърква. Добавя се саламурата и се овкусява с натрошения бульон. Щом кипне, се отстранява от котлона, сипва се сметаната и се бърка, докато сосът се уплътни.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kalina Slavilova се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Шишчета със сьомга
Margarita Ruslanova коментира рецептата Вегетариански кюфтета
cookinglady коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Gerry Chankova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: