Специалитет "Паганини"

Дата: 25.03.2004
Източник: Бон Апети
Специалитет
 
Необходими продукти:
200 г свинско контра филе
домати
50 г краве масло
100 г замразен грах
100 г моркови
100 г картофено пюре
сол и черен пипер на вкус
брашно и галета за паниране
олио за фритюрно пържене
5–6 резена лимон
1 дебела филия хляб
2 яйца за паниране
50–60 г кашкавал
50–60 г бекон
магданоз за украса
 

Начин на приготвяне:
1
Специалитет Филето се почиства от ципата, нарязва се на 6 равни парчета и всяко се разцепва, но не се разделя напълно. Разтварят се, начукват се с дървен чук и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Специалитет Беконът и кашкавалът се нарязват на равни лентички. Във всяко овкусено и начукано парче месо се слага по 1 лентичка бекон и кашкавал. Завива се на руло и се притиска с длани, за да се стегне.
3
Специалитет Яйцата за панировката се разбиват в купичка. Рулцата се овалват в брашно, потапят се в разбитите яйца и се овалват в галета. Пържат се в силно загрята мазнина около 10 минути до златисто.
4
Специалитет Изваждат се и се поставят върху салфетка, за да се отцедят от мазнината.
5
Специалитет Филията хляб се отрязва така, че от едната страна да е дебела около 1 см, а от другата – 5 см. Накисва се в яйцето, изпържва се в мазнината, където са били рулцата, и се поставя в чиния. Отгоре се подреждат изпържените рулца и върху всяко се поставя по половинка от резените лимони, така че да се застъпват.
6
Специалитет Морковите и грахът за гарнитурата се задушават в разтопеното масло. Слагат се отстрани до филията с рулцата, поставят се 1–2 топки картофено пюре и фино нарязани домати и се украсява с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта