Панирано пиле по гръцки

Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2004
Панирано пиле по гръцки
 
Необходими продукти:
1 обезкостено пиле
8 с. л. олио
2 ч. ч. брашно
по 1 ч. л. риган, гранулиран чесън, сол и настъргана лимонова
1 щипка джоджен (мента)
бял пипер на вкус
олио за пържене
100 г сирене
200 г консервирани домати
2 печени червени чушки
1 глава лук
1 шепа черни маслини (без костилките)
1 ч. л. риган


Начин на приготвяне:
1
Панирано пиле по гръцки
Настърганата лимонова кора се смесва с останалите продукти за панировката и се разбърква.
2
Панирано пиле по гръцки 2
Пилето се реже на хапки с дължина 3–4 см. Овалват се в приготвената панировка и се пържат до златисто от всяка страна в силно загрято олио.
3
Панирано пиле по гръцки 3
Сосът се приготвя, като в мазнината от пилето за половин минута се запържва нарязаният на тънки ивички лук. Налива се 1 к. ч. вода, прибавят се нарязаните надребно чушки и се разбърква. След като течността се изпари, се слагат нарязаните на колелца маслини, пасираните или настъргани домати.
4
Панирано пиле по гръцки 4
Натрошава се сиренето, овкусява се с подправките, разбърква се и се добавя изпърженото пилешко месо. Похлупва се и се задушава около 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: