Кестенова капка

Есенен десерт от белтъчен блат и кестенов крем
Източник: Бон Апети
Дата: 29.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 белтъка
50 г лешници
1 ч. ч. захар
какао за поръсване
кората от 1 портокал
кората от 1 лайм
500 г кестени
250 мл сметана
60 мл портокалов сок
4 жълтъка
4-6 с. л. захар
1 ванилия
кората от 1/2 портокал



Начин на приготвяне:
1
Кестенова капка
Върху заострената част на кестените се прави кръстовиден разрез, слагат се в тенджера с вряща вода и се бланшират за около 5 минути. След това се обелват.
2
Кестенова капка 2
Половината сметана се загрява с 2-3 с. л. захар, слагат се кестените и се сваряват на тих огън за 15 минути.
3
Кестенова капка 3
Сместа се сипва в блендер заедно с настърганата портокалова кора, ароматизира се с ванилия и се пюрира.
4
Кестенова капка 4
Белтъците се разбиват на твърд сняг, като постепенно се добавя 1 ч. ч. захар.
5
Кестенова капка 5
Сместа се шприцова във формата на капки върху покрита с хартия за печене тава. Платките се пекат на много слаба фурна (50 градуса), докато се изсушат и придобият златист цвят (около 1 1/2 - 2 часа).
6
Кестенова капка 6
Жълтъците и останалата захар за крема (2-3 с. л.) се разбиват с тел и постепенно се налива портокаловият сок.
7
Кестенова капка 7
Останалата сметана се кипва и се сипва в жълтъците, след което се връща на огъня и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти.
8
Кестенова капка 8
Сместа се сипва в блендера при кестените и се разбива. Трябва да се получи гъст крем.
9
Кестенова капка 9
Лешниците се изпичат в загрят тиган, след което се охлаждат и се смилат.
10
Кестенова капка 10
Готовите платки се слепват по 3, като се намазват с крема. Отгоре десертът се поръсва със смлени лешници, какао и настъргана кора от лайм и портокал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: