Задушени круши със сос от нар

Фин и лесен за приготвяне десерт от френската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2007
Задушени круши със сос от нар
 
Необходими продукти:
4 круши
2 нара
125 г краве масло
50 г смлени бадеми
30 мл вино "Порто"
8 с. л. заквасена сметана
2 1/2 с. л. кафява захар
1-2 с. л. розова вода


Начин на приготвяне:
1
Задушени круши със сос от нар
Семената от половин нар се отделят и се запазват.
2
Задушени круши със сос от нар 2
Сокът от останалите 1 1/2 нара се отцежда и се налива в тенджерка. Добавят се виното, малко вода и 2 с. л. кафява захар и се загрява.
3
Задушени круши със сос от нар 3
Крушите се обелват, почистват се от семките, нарязват се на четвъртинки и се варят в соса 7-8 минути.
4
Задушени круши със сос от нар 4
Сварените круши се изваждат и сосът се вари на по-силен огън, докато се редуцира наполовина.
5
Задушени круши със сос от нар 5
Съдът се оттегля от котлона, прибавя се нарязаното краве масло и сосът се бърка с тел, докато се сгъсти.
6
Задушени круши със сос от нар 6
Към края се налива розовата вода.
7
Задушени круши със сос от нар 7
Бадемите се смилат в блендер заедно с останалата кафява захар.
8
Задушени круши със сос от нар 8
Пошираните круши се нарязват на филийки, подреждат се във формата на ветрило и се поливат със соса.
9
Задушени круши със сос от нар 9
Крушите се посипват със зърна от нар, гарнират се с кенели от заквасена сметана и отгоре се поръсват със смлените бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: