за пандишпана:
                            	                                 150 г захар
 130 г брашно
 8 яйца
 1 ванилия
                                
                                
                            
                                            		
                            	                                    за меренга:
                            	                                300 г захар
100 г орехи
30 г пълнозърнесто брашно
6 белтъка
                                
                                
                            
                                            		
                            	                                    за крема:
                            	                                300 г подсладено кондензирано мляко
250 г краве масло (със стайна температура)
200 г крем сирене
300 мл компот от праскови (сок и плодове)
250 мл животинска сметана
                                
                                
                            
                                            		
                            	                                    за украса:
                            	                                100 г цели орехови ядки
                                
                                
                            
                                                             
	    		             
                                        
                                                    	
    					
                        
                        
                        	Орехите за меренга се смилат, заедно с 30 г от захарта и брашното.                        	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна, а след това – със захарта на сняг.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Добавя се ореховата смес и се разбърква внимателно.                        	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Полученият меренг се сипва в правоъгълна тава, застлана с пергаментова хартия. Пече се на 150 градуса за 10 минути, след това температурата се намалява на 100 градуса и се суши между 2 часа и 40 минути и 3 часа.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Охлажда се и се разрязва на два блата.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Яйцата за пандишпана се разделят на белтъци и жълтъци.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Белтъците се разбиват с щипка сол на пяна, прибавя се половината захар и се разбиват на сняг.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Жълтъците се разбиват с останалата захар.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Сместа с жълтъци се разбърква внимателно с белтъчната.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Прибавят се ванилията и брашното и хубаво се разбърква.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Изсипва се в тава, застлана с хартия за печене. Пече се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Разрязва се на два тънки блата.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Кондензираното мляко се разбива с маслото.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Добавя се крем сиренето и отново се разбива. Сместа се разбърква с предварително разбитата сметана.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Плодовете и сокът от компота се пюрират.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Единият пандишпанов блат се маже с компота, покрива се с 1/4 от крема.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Поставя се единият белтъчен блат, покрива се с 1/4 от крема.                         	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Захлупва се с другият белтъчен блат, намазва се 1/4 от крема.                        	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	После пак пандишпанов блат и пак се намазва с компота. Покрива се хубаво с останалия крем, като се намазват и стените.                        	
                    	
                     
                                    	
    					
                        
                        
                        	Оставя се да престои поне 4 часа в хладилник. По желание се правят декоративни шарки и се подреждат целите орехови ядки.