Киш Капрезе

Дата: 23.11.2015
Източник: Marina Zhelyazkova
ТИТЛА: Помощник готвач
Киш Капрезе
 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
100 г краве масло
1 ч. л. сол
3-4 с. л. вода (студена)
за плънката:
1 пакетче сирене „Крема“
150 г сирене
2 яйца (големи)
сирене „Моцарела“
7-8 чери доматчета
магданоз
за соса „Песто“:
1 връзка босилек
3-4 ореха (или кедрови ядки)
5-6 с. л. зехтин
1 с. л. лимонов сок (или балсамов оцет)
2 с. л. настъргано сирене „Пармезан“ (или сирене „Пекорино
1 скилидка чесън (по желание)
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
Пресятото брашно се смесва със солта и маслото и сместа се претрива с ръце, докато се образуват маслени трохи. Налива се студената вода и се замесва маслено тесто.
2
Тестото се завива в прозрачно фолио и се оставя за 15 минути в хладилник. След това се разточва на кръгла кора, която се слага във форма за тарт. Набожда се с вилица и се запича за около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Плънката се приготвя като яйцата се разбиват и се смесват с двата вида сирене. Сместа се разпределя върху запеченото маслено тесто и кишът се пече, докато плънката се стегне.
4
Всички продукти за соса „Песто“ се пасират в блендер и се посолява на вкус.
5
Моцарелата се нарязва на шайби и се подрежда върху киша.
6
Пестото се изсипва отгоре и кишът се запича за още 5-6 минути, докато моцарелата леко се разтече.
7
Кишът се изважда от фурната и отгоре се подреждат разполовените чери доматчета. Поръсва се с наситнен магданоз, като по желание може да се добави и малко настърган пармезан (или настъргано сирене „Пекорино“).


Съвет:
Кишът може да се консумира както топъл, така и студен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


264 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта