Кий лайм пай

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г какаови бисквити
1/2 ч. ч. пудра захар
4 белтъка
1/2 ч. л. смляна канела
3/4 ч. ч. захар
6 жълтъка
50 мл кондензирано неподсладено мляко
100-150 мл сок от лайм
125 г масло
2 щипки лимонена киселина


Начин на приготвяне:
1
Кий лайм пай
Бисквитите, захарта, канелата и разтопеното масло се смилат в блендер.
2
Кий лайм пай 2
Бисквитената смес се разпределя в тава (22 см), като се притиска добре с лъжица, така че да излезе въздухът и да се оформи ръб. Пече се 5-6 минути в предварително загрята фурна при температура 150–160 градуса. След това се изважда и се оставя да се охлади.
3
Кий лайм пай 3
Жълтъците, захарта и кондензираното мляко се разбиват. Постепенно, като бъркането продължава, се налива сокът от лайм. Сместа се излива върху блата и паят се пече около 20 минути в предварително загрята на 150-160 градуса фурна.
4
Кий лайм пай 4
Белтъците се разбиват на сняг, като в тях постепенно се сипва пудрата захар. Накрая се добавя лимонената киселина.
5
Кий лайм пай 5
Глазурата се нанася върху блата с помощта на сладкарски пош. Паят се пече 10-15 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. Когато глазурата се зачерви, десертът се изважда. Поднася се охладен.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: