Клафути с череши

Дата: 06.08.2013
Източник: Бон Апети
Клафути с череши
 
Необходими продукти:
500 г череши
120 г брашно
150 г захар
5 яйца
200 мл животинска сметана
200 мл прясно мляко
40 г краве масло
100 г бадемов марципан
3 с. л. амарето
1 ванилия
масло за намазване
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Клафути с череши
В купа се смесват яйцата, млякото, сметаната, амарето, захар, ванилия и разтопено масло, брашното и се бърка с телена бъркалка.

 


2
Клафути с череши 2
Черешите се обезкостяват и се слагат във форма за печене, намазана с масло.
 

3
Клафути с череши 3
Залива се с тестото и се разпределя нарязания на кубчета марципан.

 


4
Клафути с череши 4
Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 35–40 минути. Изважда се и се поръсва с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2017
Много свеж и лек сладкиш.
8.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2015
Първият път не се получи заради фурната, но вторият беше успешен!
7.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2015
Лолита, бадемовият марципан е неповторим като продукт и няма подходящ заместител. Ако все пак решиш да го замениш с нещо друго, може да сложиш накълцани сурови или печени бадеми (по твой вкус), начупени бисквити Амарети или малко бадемова есенция, но при всички случаи ще е различно!
6.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
Дали бадемовия марципан може да се замести с нещо ?
5.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
Васил, няма грешка. Както многократно сме коментирали и в предаването, принципно времето за печене зависи от самата фурна, тъй като всяка фурна пече по различен начин. Ние изпекохме сладкиша за 35-40 минути в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) и се получи чудесно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта