Шоколадово парфе с ментов мус и череши

Дата: 26.06.2015
Източник: Бон Апети
Шоколадово парфе с ментов мус и череши
юни
26
 
Необходими продукти:
за блата:
200 г черен шоколад (кувертюр)
7 белтъка (около 200 г)
80 г захар
2 жълтъка (около 40 г)
50 г краве масло
1 щипка сол
за ментовия мус:
250 г млечен шоколад
350 мл животинска сметана
180 мл прясно мляко
1 пакетче желатин
1/2 връзка мента
за декорация:
500 г череши (големи, с дръжките)
листа мента
пудра захар

Начин на приготвяне:
1
Шоколадово парфе с ментов мус и череши
Шоколадът за блата се разтопява на водна баня, заедно с маслото.

 


2
Шоколадово парфе с ментов мус и череши 2
Белтъците се разбиват със солта на пяна. Прибавя се захарта и се доразбиват на твърд сняг.

 


3
Шоколадово парфе с ментов мус и череши 3
Жълтъците се разбиват леко с телена бъркалка и се прибавят внимателно в разбитите белтъци, след което се сипва и шоколадът.

 


4
Шоколадово парфе с ментов мус и череши 4
Сместа се изсипва във форма с диаметър 26 см, покрита с хартия за печене и блатът се пече в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути (в средата на фурната). Оставя се да изстине.

 

 


5
Шоколадово парфе с ментов мус и череши 5
Млякото за муса се кипва и в него се слагат листата мента. Пасира се.

 


6
Шоколадово парфе с ментов мус и череши 6
Прибавя се начупеният шоколад, разбърква се, така че да се разтопи. Слага се желатинът, предварително накиснат в студена вода и след това разтворен на водна баня. Разбърква се с шпатула.

 


7
Шоколадово парфе с ментов мус и череши 7
Сместа се бърка внимателно, докато стане хомогенна. Оставя се да се охлади и се прибавя към разбитата сметана.

 


8
Шоколадово парфе с ментов мус и череши 8
Мусът се разпределя върху студения блат. Десертът се прибира за 4 часа в хладилник.

 


9
Шоколадово парфе с ментов мус и череши 9
После се разрязва на 10 парчета и върху всяко се слагат 2–3 череши и листо мента. Леко се поръсва с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2019
Здравейте! Сметаната е течна, обикновено използваме "Президент".
7.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2019
Здравейте! Моля, за информация каква сметана препоръчвате за муса. Течна? И на кой производител? Предварително благодаря за скорошен отговор!
6.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2015
Божествено!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2015
ЙОРДАНКА ДОБРЕВА - тогава няма да е парфе (баварьоз), а ще е сладкиш със сладкарски крем (мус). Опитай в този вариант и няма да съжаляваш! Успех!:)
4.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2013
Чудесно е :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта