Кокосова туиля с ягоди

Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2005
Кокосова туиля с ягоди
 
Необходими продукти:
10-15 ягоди
1 банан

за тестото:
2 белтъка
1/2 ч. ч. захар
4 с. л. брашно
по 1 ч. л. кокосови стърготини за всяка туиля

за крема:
1/3 капсула ванилова есенция (1 пакетче на прах)
2 с. л. захар
2-3 с. л. пшеничено брашно
2 жълтъка
250 мл прясно мляко
60 г меко масло
1/2 бурканче малиново сладко (100 г)


Начин на приготвяне:
1
Кокосова туиля с ягоди
Белтъците се разбиват почти на сняг, като постепенно се изсипва захарта. На части се добавят пресятото брашно и маслото. Бърка се, докато се хомогенизира.
2
Кокосова туиля с ягоди 2
В предварително намазнена и покрита с хартия за печене тава с лъжица се разстилат дискове с диаметър около 10 см. Поръсват се с кокосови стърготини и се пекат 4 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Кокосова туиля с ягоди 3
Изпечените платки се охлаждат за 30-40 секунди и се поставят върху обърнати чашки. (Туилята трябва да прилепне максимално добре по формата на чашката.) Оставят се да изстинат.
4
Кокосова туиля с ягоди 4
Млякото, жълтъкът, брашното и захарта се загряват на тих огън. Бърка се, докато сместа се сгъсти. Кремът се ароматизира с ванилия и се оттегля от котлона. Малиновото сладко се разтопява на тих огън.
5
Кокосова туиля с ягоди 5
Десертът се сервира, като във всяка туиля се поставя по парче ягода и банан, полива се с крем и малиново сладко и се поръсва с кокосови стърготини.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2014
Десертът е уникален!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Мария Иванова се регистрира в сайта.
Пламена Николова се регистрира в сайта.
АникаГанева се регистрира в сайта.
Enthusiast се регистрира в сайта.
Gabriela Stoimenova се регистрира в сайта.
Marielazz коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
Diana Tsanekova се регистрира в сайта.
Wedy Addams се регистрира в сайта.
Reinardus Changberg се регистрира в сайта.
Цвети се регистрира в сайта.
Dilyana Tsingileva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: