Копривена супа

Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2010
Копривена супа
 
Необходими продукти:
800 г коприва
200 г ориз
2 червени чушки
1 глава лук
1 морков
1 кубче зеленчуков бульон
100 мл течна сметана
3 с. л. зехтин
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Копривата се почиства и се измива. Лукът, морковите и чушките се нарязват наситно и се задушават в нагорещения зехтин и малко вода. Добавя се копривата и всичко се бърка на огъня около 5 минути. Овкусява се със стрития бульон и черен пипер.
2
Доливат се около 800 мл вода и се добавя оризът. Супата се оставя да ври около 20 минути или докато оризът стане готов.
3
Сипва се сметаната и след 3–4 минути се маха от огъня. Супата се сервира леко охладена.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2017
Полезна супа! Вкусна при това! Браво! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
1.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2015
вкусна и полезна супа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: