Корейски ориз в уок

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 26.02.2014
Корейски ориз в уок
 
Необходими продукти:
80 мл зехтин
2 скилидки чесън
2 люти чушлета
100 г печурки
400 г сварено пилешко месо
4 с. л. барбекю сос
2 с. л. чили сос
4 с. л. соев сос
1 ч. ч. ориз
6 яйца
400 г зеле
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Корейски ориз в уок
Нарежете скилидките чесън и лютите чушлета. Сложете ги в тигана, за да се запържат.
2
Корейски ориз в уок 2
Нарежете месото и добавете 4 с. л. барбекю сос, 2 с. л. чили сос и 4 с. л. соев сос.
3
Корейски ориз в уок 3
Почистете гъбите, нарежете ги и ги добавете в тигана.
4
Корейски ориз в уок 4
Омесете ги добре и после ги добавете в тигана при чесъна и чушлетата. В подсолена вода сварете една чаша ориз.
5
Корейски ориз в уок 5
Нарежете зелето на ивици и го прибавете в тигана. Добавете сварения ориз, чукнете двете яйца и разбъркайте всички съставки. Старайте се, яйцата да се разпределят равномерно навсякъде.
6
Корейски ориз в уок 6
Оставете съставките в тигана, докато отдолу се получи хрупкава коричка – без да го загаряте. Вижте снимката – нарочно обърнах ястието, за да го снимам. Опитайте. Ако е необходимо прибавете сол или соев сос по ваш вкус.
7
Корейски ориз в уок 7
Забулете 4 яйца в подсолена вода за 2 минути за да останат рохки. Сервирайте топлото ястие с разрязаното рохко яйце отгоре.
8
Корейски ориз в уок 7
Тази рецепта може да я изпълните с каквото и да е месо – дори и с такова, което ви е останало от някой празник. Единственото условие е, то да е било вече сготвено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: