Запеченка в керемидка

Дата: 25.02.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Запеченка в керемидка
 
Необходими продукти:
70 г масло
500 г сварени картофи
100 г варена шунка
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
150 мл сметана
100 г кашкавал
5 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Запеченка в керемидкаНамажете дъното на керемидката с масло.

2
Запеченка в керемидка 2Сварените картофи нарежете на кубчета. Лукът и чесънът нарежете на ситно, а беконът нарежете на кубченца. Посолете, прибавете черния пипер и разбъркайте съставките.
3
Запеченка в керемидка 3Така смесените съставки залейте със сметаната.
4
Запеченка в керемидка 4Най-отгоре поръсете с настъргания кашкавал.
5
Запеченка в керемидка 5Сложете във фурната и запечете за около 30 минути на 250 градуса. Ястието поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте топло. Топлото ястие ще активира ароматното масло в магданоза и запеченката ще започне да ухае апетитно.
Това е рецептата на запеченката, която сервират масова в българските пицарии и е една от най-поръчваните в менютата им.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2014
Получи се страхотно!
1.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2014
Страхотно се получи! Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


207 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта